Złote Paluchy Churros

Data publikacji: 14 lutego 2020

Churros to hiszpańskie ciasto o wyjątkowym smaku, które jest także bardzo popularne w Portugalii, Meksyku i Argentynie. Sposób przygotowania ciasta jest specyficzny i bywa pilnie strzeżony przez lokalnych wytwórców. Churrosy smaży się bardzo krótko na głębokim oleju w formie długich paluchów o przekroju gwiazdy. Powstaje w ten sposób ciasto o złocistym kolorze, które ma chrupiącą skórkę, a w środku pozostaje miękkie. Podawane jest ono na ciepło z cukrem pudrem lub z cynamonem. Można je jeść maczając w czekoladzie, lekko podgrzanej Nutelli lub sosie malinowym.

W Walentynki i w sobotę zapraszamy do food trucka Złote Paluchy Churros przy Galerii Emka w Koszalinie !

Churros w Galerii Emka

Copyright © LCP Corentin Investments

Projektowanie i tworzenie stron internetowych Koszalin